GAUSS u 13 općina implementirao rješenje za izdavanje dozvola

Kompanija GAUSS je odabrana kao partner da isporuči, instalira i održava sistem za izdavanje saglasnosti i legalizaciju u 13 općina (Bužim, Bosansko Grahovo, Drvar, Srbac, Velika Kladuša, Ljubuški, Nevesinje, Trebinje, Breza, Goražde, Rogatica, Vogošća i Rudo) u BiH.

U okviru ovog projekta Gauss je implementirao vlastito web rješenje UrbanPlanner, namjenjeno za automatizaciju aktivnosti općinskih službi za prostorno planiranje i urbanizam. Cilj ove aplikacije jeste da se ubrza i olakša često veoma složen i dugotrajan proces izdavanja različitih saglasnosti. Ova aplikacija omogućava logičan radni tok od zaprimanja zahtjeva, praćenja promjena statusa predmeta, izdavanja rješenja ili odbijanja zahtjeva, do arhiviranja predmeta, uz kompletnu istoriju svih promjena.

Ovaj projekat je naručen od Chemonics International Inc. koji implementira projekat upravne odgovornosti (GAP), a finansiran je od strane U.S. Agency for International Development (USAID), the Swedish International Development Co-operation Agency (SIDA), and the Embassy of the Kingdom of the Netherlands (EKN).