Održana prezentacija 3D modeliranja terena U Travniku

U organizaciji Službe za urbanizam, građenje, katastar i imovinsko-pravne poslove općine Travnik jučer je u Uredu načelnika Admira Hadžiemrića održana prezentacija aplikacije koja nudi mogućnosti trodimenzionalnog (3D) modeliranja terena i obrade podataka s fokusom na sveukupne sadržaje prostora.

Ovakav način modeliranja terena nudi mogućnost vizualizacije prostora, što je u suvremenom planiranju i projektiranju veoma važno, posebno zbog infrastrukturnih objekata, priopćeno je iz općine Travnik. Primjena 3D modeliranja terena podrzumijeva i golem posao na pripremi pouzdanih i ažurnih ulaznih podataka s terena kako bi se obradili u funkcionalan 3D model.

Prezentacija mogućnosti 3D modeliranja terena organizirana je radi utvrđivanja planova unaprjeđenja rada Službe za urbanizam, građenje, katastar i imovinsko-pravne poslove, posebno u dijelu planiranja.

Prezentaciju je pripremila i održala tvrtka s višegodišnjim iskustvom u primjeni geoinformacijskih tehnologija u oblastima prirodnih resursa, prostornog uređenja, katastra, komunalne infrastrukture, telekomunikacija i elektrodistribucijskih sustava, GAUSS d.o.o. Tuzla.

"Općina Travnik sagledat će mogućnosti uvođenja ove, višestruko korisne, moderne tehnologije", izjavio je načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić, istaknuvši da su već stvorene pretpostavke za to jer već postoje pouzdani i ažurni ulazni podaci u digitalnoj formi za veliki dio općinskoga područja.

U narednom periodu dogovoreno je ostvarivanje kontakata sa velikim privrednim subjektima kako bi se sagledali njihovi interesi za ovođenjem ove tehnologije te donijela konačna odluka.