Oracle Certified Partner

Veliko nam je zadovoljstvo obavijestiti korisnike i poslovne partner da nam je naše ulaganje u znanje, kvalitetu, kao i naši poslovni rezultati donijelo status Oracle Certified Partner. Uz naš status MapInfo Premier Partner, nas čini jedinstvenom kompanijom u jugoistočnoj Evropi, certificiranom od dvije najveće kompanije iz oblasti geoinformacionih tehnologija za najveće projekte u regionu.

Gauss je odavno prepoznao Oracle kao strateškog partnera, vrhunskog dobavljača modernih tehnologija, ali i znanja iz područja razvoja i implementacije poslovnih aplikacija.

U svom radu koristimo se dobro isprobanim i dokazanim metodama razvoja, kao što je UML, univerzalni jezik za modeliranje informacionih sistema i metodologije koje se na njemu zasnivaju, kao što je Oracle Unified Method (OUM). S jedne strane snažno oslanjanje na dobro isprobane metodologije i rješenja Oracle, a s druge na MapInfo, garantuje nam visoku pouzdanost i kvalitetu gotovih proizvoda.

Kao certificirani Oracle partner imamo pristup najmodernijim i najsvježijim tehnolgijama. Ali ne samo da imamo pristup, nego ih zaista i koristimo i sasvim slobodno možemo ustvrditi da koristimo i implementiramo proizvode koji su u samom svjetskom vrhu. Sve naše aplikacije koriste najmodernije baze podaka (Oracle DBMS 11g), aplikacijske poslužitelje (Oracle Application Server (11g), razvojne alate (Oracle Designer, Forms & Reports 10g, Jdeveloper 10G…).

Veći dio razvoja direktno je podržan CASE alatom, Oracle Designer-om. Na taj način smo dobili izuzetnu fleksibilnost aplikacija, visoku dokumentiranost te kvalitetno upravljanje promjenama. Međutim, aplikacije koje nije bilo moguće u potpunosti podržati CASE alatom, nastojimo modelirati tako da se smanji udio programiranja na najmanju moguću mjeru.