Bentley Geospatial Server

Bentley Geospatial Server povezuje informacije u prostornim bazama podataka, crtežima, poslovnim dokumentima i drugim formama kroz jedinstveni pristup integrisanog upravljanja informacijama (engl. Federated Information Management). Informacije u bazama podataka organizacije, nasljeđenim sistemima po odjeljenjima i podacima iz različitih projekata u bilo kojem formatu su dostupne korisnicima kroz jedan prostorni interfejs.

Informacijom se upravlja kroz jedinstven pristup koji se oslanja radije na indeksiranje nego na konverziju informacija u zajedničkiformat. Ovo omogućava da se informacije zadrže u svojoj originalnogj formi gdje se mogu pronaći, pregledati i ažurirati putem vaših uobičajenih alata pokrenutih direktno iz Bentley Geospatial Server interfejsa. Moguće je koristiti prostorne i ne-prostorne kriterije kako bi pronašli informacijue koju tražite i osigurati, s prostornim referenciranjem, da nikada nećete promašiti neku informaciju u datom području ili lokaciji.

Geospatial Server je centralni dio Bentley GIS arhitekture i poslužuje informacije Bentley GIS aplikacijama. On se oslanja na kolekcijiu servisa počevši od Prostornog indeksiranja i Pretraživanja do opsežnog skupa Servisa prostorne baze podataka do Plotanja i Objavljivanja. Radeći skupa na Bentleyevom širokom opsegu desktop i industrijskih GIS aplikacija ili Bentleyevom izobilju AEC proizvoda, on oživljava pravu distribuiranu GIS okolinu cijele organizacije za infrastrukturu.

Za više informacija pogledajte: Bentley Geospatial Server Product Home Page