Spectra Precision FOCUS 30

 

Spectra Precision FOCUS 30

Predstavljamo moćnu Spectra Precision® FOCUS® 30 totalnu stanicu. Ova potpuno robotsko motorizirani rješenje osigurava bolju brzinu, točnost i preciznost u mjerenju. Ova stanica je u potpunosti robotizovana i ima mogućnost da prati geodtski štap i 360 prizmu automatski. Kompletna kontrola uređaja obavlja se putem podatkovnog kontrolera koji se nalazi postavljen na štap. Kada stanica jednom uoči prizmu vrši se automatsko zaključavanje i robotizovana stanica prati svaki pokret prizme. (LockNGo funkcija). Takođe stanica posjeduje funkciju GeoLock. Ova funkcionalnost omogućava da ukoliko Focus 30 izgubu vizuelni kontakt sa prizmom, prizmu nalazi na osnovu GNSS pozicije koju stanici putem bežične konekcije dostavlja kontroler Ranger 3. Na osnovu ovoga se uspostavlja vrlo brza konekcija između robotizovane stanice i 360 prizme, čim se ostvari optička vidljivost.

Glavne karateristike

  • StepDrive ™ motion tehnologija
  • LockNGo ™ tehnologija praćenja
  • Spectra Precision Survey Pro ™ program na uređaju
  • Dostupan u 2 “, 3″ i 5 ” tačnosti mjerenja uglova
  • Veliki dometa mjerna daljine bez reflektora
  • Visoko-precizni mjerenje na prizmu
  • GeoLock ™ GPS-assist tehnologiju
 

Sve robotizovane totalne stanice uključuju: 

  • motorizirani sistem pogona na instrumentu
  • senzor za praćenje geodetskog štapa i prizmu
  • komunikacijska veza između instrumenta i korisnika sa kontrolemo na geodeskom štapu

Brzina opažanja i precizno pozicioniranje robotizovane totalne stanice FOKUS 30 osiguravaju patentirane tehnologije StepDrive pokreta. Ova tehnologija je uključene u svim modelima, a StepDrive motori kontrolišu horizontalne i vertikalne pokrete, tako da nema potrebe za tradicionalnim kočnicom pokreta. Koristeći motorni pogon moguće je precizno okrenuti, i ponavljati ugao mjerenja. To rezultira brzim i pouzdanim mjerenjima koja znatno povećava produktivnost iskolčenja.

U modelima Robotski i LockNGo FOCUS 30 uključuju senzor za praćenje, koji koristi tehnologiju koja omogućuje praćenje prizme na koju je LockNGo instrumenta zakačen. Korist LockNGo tehnologije je u mogućnosti da uređaj prati prizmu čitavo vrijeme mjerenja, čime smanjuje vrijeme zastoja da se prizma ponovno nađe kada se snima druga tačka.

Za održavanje veze između FOCUS 30 instrumenta i udaljenog geodete s štapom i prizmom, robotizovano rješenje mora posjedovati komunikacijsku vezu. FOCUS 30 koristi integrisani 2,4 GHz radio modema, koji se nalazi na Spectra Precision Ranger ™ kolektor podataka. Ovaj 2,4 GHz radio modem omogućava komunikaciji između robotizovane totalne stanice i kolektora podataka.

Kada se uspostavi komunikacija geodeta  pomoću kontroler podataka u potpunosti kontroliše sve funkcije FOCUS 30 totalne stanice sa geodetskog štapa dok se kreće po radilištu. Ovim se omogućava da jedan korisnik izvrši visoko precizna iskolčenja i topografska snimanja samostalno, čak i po teškim uslovima za rad.

FOCUS 30 robotizovana stanica u kombinaciji s Spectra Precision Survey Pro terenskim softverom omogućava da obavite bilo koji posao mjerenja koji se postavlja pred vama. Primjer ovoga je jedinstvena mogućnost kojom se može napraviti saradnju FOCUS 30, jeftinog GPS prijemnika i Survey Pro softvera. Ova kombinacija omogućava korisniku da u potpunosti iskoriste prednosti Spectra Precision GeoLock i GPS assted  tehnologije za brzo zaključvanje sa prizmom, odnosno GeoLock pomaže brzo zaključavanje na prizmu, čak i ako nije predhodno bila zaključana.

Spectra Precision GeoLock tehnika omogućava robotizovana totalna stanica za obavljanje potpomognutog potragu za optičkom metom na osnovu početnog GPS položaja. Robotizovani insturment na osnovu daljinske komunikacije sa kontorlerom dobija GPS poziciju štapa koji nosi operater i na osnovu toga vrlo brzo nalazi prizmu koja je izgubio iz vidokruga, čime vrlo ponovno uspostavlja vezu sa prizmom. Ova tehnika uvelike povećava produktivnost na terenu i ubrzava sam rad na terenu.

Robotska rješenje Fokus 30 je smješten u moderno, elegantno i ergonomičnamo dizajnirano kućište, koje je robustno i jednostavano za korištenje. FOKUS 30 totalna stanica je dizajnirana da bi zadovoljila sve potrebe premjera.

 

Pogledajte VIDEO!

Vanjski link: Spectra Precision FOCUS 30 robotizovana totalna stanica

Za više informacija molimo kontaktirajte nas na ab.ssuagnull@selas ab.ssuagnull@troppus