Spectra Precision FOCUS 8

 

Spectra Precision FOCUS 8

Spectra Precision FOCUS 8 posjeduje Windows CE operativni sistem i ekran osjetljiv na dodir. Na uređaju je instalirano nekoliko aplikacija za geodetska mjerenja. Napredne mogućnosti kako geodetskih tako i građevniskih mjerenja omogućava terenski softver Spectra Precision® Survey Pro ™, Layout Pro omogućava brzo crtanje i iskoličenje objekata na terenu i Survey Basic je jednostavan za korištenje prilikom snimanja detaljnih tačka kao i iskoličenja. Novo je da je u okviru ovog softvera uključen dio koje služi na putnoj infrastrukturi.

FOKUS 8 pruža mogućnosti snimanja sa prizmom i bez prizme, na uređaju se nalaze dva lica (ekrana i tastatura) za brži prikaz i rad, povezivanje je moguće obaviti bez kabla pomoću ugrađenog Bluetooth. Takođe ima podršku za USB memoriski stik i velike brzine prijenosa podataka putem porta. FOKUS 8 je dostupan u 2 “i 5″ modele za niz terenskih aplikacija.

Ekran osjetljiv na dodir također poboljšava brzinu rada, pristup izbornicima i softveru, te ubrzava svakodnevno upravljanje podacima. Windows CE operativni sistem podržava punu alfanumeričku ‘pop-up’ tastaturu pomažući korisnicima da unesu podatke brzo i točno.

Kvalitena izrada uređaja omogućava svakodnevno korištenje na gradilištu ne brinući se za prašinu, prljavštinu i vremenske uslove rada. Veliki grafički ekran omogućuje korištenje različite veličine fontova, ikona i pop-up menija čineći softvera koji se koristina uređaju intuitivnim i jednostavnim za učenje uz maksimalnu efikasnost rada.

Spectra Precision Fokus 8 je pouzdan za mjerenje i smještanje podataka, kao i iskoličenje tačaka na terenu.

Ključen osobine ove totalne stanice su:
  • Brzo Kodiranje: znatno brže kodiranje u odnosu na klasične stanice
  • Cogo: za svo računanje na terenu
  • Brzo Mjerenje: konfigurisane tipke za mjerenje jednim dodirom
Svi FOCUS 8 modeli podržavaju Bluetooth komunikacije s vanjskim kolektorom podataka. Osim toga, svi modeli dolaze standardno s tradicionalnim optičkim viskom koji se može nadograditi sa laserskim viskom. Prebacivanje podataka obavlja se brzo i jednostavno pomoću USB memoriskog stika.

Pogledajte VIDEO!

Vanjski link: Spectra Precision FOCUS 8 totalna stanica

Za više informacija molimo kontaktirajte nas na ab.ssuagnull@selas ab.ssuagnull@troppus