Pravila korištenja

Korištenjem stranice GAUSS.ba ili bilo kojeg njenog dijela automatski prihvatate sva pravila korištenja. Korisnici su dužni redovno čitati pravila korištenja, te se smatra da su korisnici korištenjem GAUSS.ba stranice ili bilo kojeg njenog dijela u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih u potpunosti razumjeli.

Niti jedan dio GAUSS.ba stranice ne smije se koristiti u nezakonite svrhe ili za promovisanje istih.

Upotreba ove stranice i njenog sadržaja dozvoljena je za ličnu, ne-komercijalnu upotrebu. Promjena, kopiranje, distribucija, prijenos, reproduciranje, objavljivanje, licenciranje dijela ili cjeline sadržaja u bilo kojem obliku prije pisanog dopuštenja GAUSS-a, zabranjeno je, kao i korištenje bilo kojeg sadržaja dostupnog na stranici ili putem iste za bilo koju komercijalnu ili javnu svrhu.

Dopušteno je umnožavanje, pohranjivanje i ispisivanje kopija ovdje dostupnih informacija samo za ličnu upotrebu.

Pravila i uslovi korištenja podložni su promjenama i dopunama, a važećom verzijom se smatra ona trenutno izložena na GAUSS.ba stranici.

Autorska prava

GAUSS.ba polaže autorska prava na sve informacije i  vlastite sadržaje (tekstualne i vizuelne materijale, baze podataka i programerski kod), uključujući i sav software dostupan na stranici. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela stranice smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Zaštićeni znakovi proizvoda i usluga te logotipi istaknuti na stranicama predstavljaju vlasništvo GAUSS-a i trećih strana. Korisnicima je zabranjena upotreba bilo kojeg znaka u bilo koju svrhu bez prethodnog pismenog odobrenja od strane GAUSS-a ili treće strane u čijem vlasništvu se znak nalazi.

Izjava o odgovornosti

GAUSS ne daje izjave jamstva za tačnost ili aktuelnost sadržaja stranice te ne preuzima odgovornost za pogreške, propuste ili moguću zastarjelost.

GAUSS nije odgovoran za sadržaj bilo koje stranice na koju se možete spojiti s ovih stranica. Korisnik sam snosi sav rizik korištenja takvih stranica.

GAUSS ne preuzima odgovornost za bilo koju štetu ili viruse zbog pristupa , korištenja ili preuzimanja sadržaja s ove stranice.