Prostorni plan HNK/Ž

Rusmir Čišić, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Hercegovačko-neretvanske županije, potpisao je danas Ugovor o uspostavi geografsko-informacijskog sustava za potrebe izrade prostornog plana HNŽ-a sa firmom Gauss iz Tuzle.
„Vrijednost studije iznosi 246.000,00 KM, a Ugovor traje šest mjeseci“, rekao je ministar Čišić, te je dodao da je važnost ovog ugovora velika jer prostorni plan mora biti izrađen u geografsko-informacijskom sustavu (GIS-u).

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja ulaže sve napore u prikupljanju baze podataka za daljnju realizaciju prostornog plana jer je izrada prostornog plana za Vladu jedan od najprioritetnijih projekata.
Pored potpisivanja današnjeg Ugovora, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja je provelo još dva tendera; tender za ranjivost prostora i tender koji obuhvaća izradu studije ekonomskog i gospodarskog razvoja HNŽ-a za 2010.-2020.
„Ugovori za dvije spomenute studije koje su od velike važnosti za našu županiju bit će potpisani ukoliko se rebalansom Proračuna za 2008. izdvoje odgovarajuća sredstva“, rekao je ministar Čišić, te je istaknuo kako duboko vjeruje da će Vlada i dalje intenzivno raditi na realizaciji izrade prostornog plana HNŽ.