Šume Srednjebosanskog kantona

GAUSS izvodi projekat za uspostavu centralizovanog geoinformacionog sistema za potrebe šumarstva Srednjebosanskog kantona

GAUSS, regionalni lider na polju geoinformatičkih rješenja u šumarstvu, sa zadovoljstvom objavljuje da je potpisao ugovor za projektovanje, isporuku i implementaciju cjelokupnog geoinformacijskog sistema baza podataka za uspostavu centralizovanog geoinformacionog sistema za potrebe šumarstva Srednjebosanskog kantona. Ovaj geoinformatički posao je finansiran i naručen od strane Šumskoprivrednog društva ˝Srednjobosanske šume˝.
Isporučeni sistem bazira se na najnovijim softverskim rješenjima vodećih svjetskih proizvođača GIS tehnologije i prostornih baza podataka: Oracle i MapInfo. Organizacija baze podataka omogućena je kroz Oracle DataBase Standard Edition 10g, uz Oracle Locator komponentu.
Unos i održavanje podataka je riješeno kroz MapInfo Professional 9.0.

Za potrebe korisnika na terenu koristi se tehnologija Magellan MobileMapper.
U okviru ovog projekta, predviđena je i konverzija postojećih baza podataka iz različitih formata u centralnu bazu podataka, što će omogućiti svim korisnicima pristup podacima u realnom vremenu.